Moord of zelfmoord?

Uit het Rotterdamsch Nieuwsblad, 3 augustus 1927:

Moord?

Bij de politie in de Dapperstraat te Amsterdam heeft zich Maandagavond een man aangemeld, die een diepe wonde had aan den hals. Zonder iets te kunnen zeggen, is de man op het bureau ineengezakt en overleden.

De overledene was een opperman, wonende in de 2e Van Swindenstraat 104, Van Keerden genaamd. Hij maakte dikwijls misbruik van sterken drank en tengevolge daarvan was er herhaaldelijk twist.

Zijn vrouw en vijf kinderen hebben hem ongeveer vijf maanden geleden verlaten. De vrouw huurde toen de hierboven genoemde woning aan de Van Swindenstraat. Later is de man haar daar weer komen opzoeken, om  er tenslotte definitief zijn intrek in te nemen. Zaterdagnacht is het weer, toen de man onder invloed van sterken drank verkeerde, tot een uitbarsting gekomen. Ten tweeden male hebben toen de vrouw en de kinderen de woning verlaten. Echter zijn daar Maandagavond, twee jongens, resp. 16 en 13 jaar oud, teruggekeerd. De oudste heeft aan de politie verklaard, niet in dezelfde kamer te zijn geweest, waar zijn vader was. Hij heeft een schreeuw gehoord, maar daar geen aandacht aan geschonken, omdat de man, als hij dronken was, wel meer dergelijk gelui maakte. Eerst toen zijn vader weg was gegaan en hij op straat overal rumoer hoorde, is hij gaan kijken. Hij zag toen overal bloed. Overigens wist hij nergens van.

De wond, die de man aan den hals had, is toeegebracht met een scheermes, dat aan het slachtoffer behoorde.

Het parket heeft een onderzoek ingesteld. Het lijk is ter schouwing in beslag genomen.

De 16-jarige zoon van het slachtoffer is door de politie ontboden en wordt voor het verstrekken van inlichtingen ter beschikking gehouden.

Gisteravond is de zoon weer in vrijheid gesteld.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s