De tweede bouwfase van de Dapperbuurt

De tweede bouwfase van de Dapperbuurt kan beginnen nadat de Gemeente Amsterdam voorjaar 1890 een regeling getroffen heeft met de firma Groenewegen & Co. Wat is er aan de hand? De te bebouwen terreinen ten zuiden van de (Eerste) van Swindenstraat zijn in eerste instantie van die partijen: J.A. Franke, de Firma Groenewegen & Co. en de Maatschappij tot Exploitatie van onroerende goederen. De Firma Groenewegen & Co. neemt echter de terreinen van Franke over en komt vervolgens met een voorstel tot wijziging van het uitbreidingsplan, met instemming van de Maatschappij. Na herhaald overleg wordt dit uitbreidingsplan van Groenewegen & Co. door de Gemeente Amsterdam goedgekeurd.

Wat de wijziging is, zien we als we de geprojecteerde kaart van Amsterdam in 1883 vergelijken met de huidige situatie. Het is het invoegen van de Van Swindendwarsstraat. Op die manier kan Groenewegen & Co. het terrein van het Burgerziekenhuis aan de Linnaeusstraat separaat verkopen. Dit burgerziekenhuis zal in 1891 geopend worden.

omgeving 1883

De wegbanen van de Tweede van Swindenstraat en en deel van de Dapperstraat zijn eind 1891 aangebracht. Het grote bouwen kan beginnen!

veiling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s